Параграф22 Daily

§22 Новини

Ръководството на Центъра Хруничев е прогнило от корупция, твърди руския вицепремиер

Ракетният център Хруничев е получил иск от страна на руското Министерство на отбраната на обща сума 1,6 млрд. руб. заради аварията на ракетата-носител „Протон“ през 2013 г., съобщава информационната агенция ТАСС като се позовава на PR дирекцията на предприятието.

„Да, действително има такъв иск и нашите юристи внимателно го изучават. По-подробна информация ще има най-рано в края на юли 2015 г.“, заявили за агенцията в дирекцията и посочили, че искът е свързан с провала при изстрелването на ракета-носител „Протон-М“ през 2013 г.

По-рано днес вице-премиерът на Русия Дмитрий Рогозин заяви, че след проведената пълна проверка на Център „Хруничев“ са били възбудени осем наказателни дела и са установени крупни машинации за над 9 млрд. рубли (около 180 млн. долара).

Освен това Дмитрий Рогозин е заявил, че основната причина за  високата аварийност в руската космическа индустрия е пълното морално разложение на ръководствата на предприятията в отрасъла, посочва РИА „Новости“.

„При такова страшно морално разложение в ръководството на тези предприятия няма как да се удивляваме на толкова висока аварийност, уточнил Рогозин. „Космическите началници отдавна живеят в свой собствен „космос“. Надявам се,че силата на „юридическата гравитация“ ще ги изстреля там, където им е мястото“, заключил той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във