Параграф22 Daily

§22 Новини

Ръководството на СДВР благодари на хората, които не се поддадоха на провокации

С моя заповед са назначени проверки, които имат за цел да установят обективната истина за събитията и участващите в тях лица. Проверките ще приключат в законовия едномесечен срок при констатиране на нарушения на служителите ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност, заяви директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев. Той коментира и гледната точка на майката на един от задържаните – случаят с нейния син е от 10 юли на Орлов мост и не е съотносим към клипа под колоните на Министерския съвет. Този младеж е задържан на Орлов мост, повдигнато му е обвинение  за грубо поведение спрямо друг гражданин и органите на МВР,  държал се е изключително грубо с полицейските служители, задържан е в Първо районно, отказал е да получи медицинска помощ, но въпреки това е извикан екип на "Спешна помощ". По случая е разпоредена проверка, тя също ще приключи в законовия срок.

Старши комисар Хаджиев обясни, че действията по разпоредените проверки продължават,  обемът от информация е изключително голям. Той уточни, че от снощния протест няма задържани лица и отново напомни, че проблемът не е в шествията, а в поведението на хората, които проявяват агресия към служителите на реда.

Ежедневно се инструктират всички полицейски служители относно ползването на помощни средства и физическа сила, допълни заместник-директорът на СДВР ст. комисар Антон Златанов. Той  още веднъж подчерта, че основната цел е да не се допуска насилие, затова всички полицаи на  първа линия  са с жилетки "Антиконфликт". Когато започнат да падат полицаи и да ги удрят в главите с бутилки, ние сме длъжни да вземем мерки, за да ги защитим, те също имат семейства и деца. Ударените и наранените колеги са много, но с риск на живота си, те продължават да изпълняват своите задължения. Ст. комисар Златанов поздрави всички хора, които не са се поддали на провокации, каквито е имало и в събота, и в неделя.

Полицията е деполитизирана,  вълнува ни единствено  да опазим обществения ред, демокрацията и държавността, заяви категорично заместник-директорът  на СДВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във