Параграф22 Weekly

§22 Новини

Румен Петков дава Орешарски на прокурор заради стадион в Калофер

Ясно е, че Пламен Орешарски и хората около него искат да откраднат от парите за ремонта на Зимния стадион - повече от половината средства, предвидени за целта - над 50 млн. лева, заяви Румен Петков от АБВ в поредния ден от питането си към премиера Пламен Орешарски, съобщиха от пресцентъра на АБВ.


"Какво обаче искат да откраднат от бедния Калофер, за където са предвидени 500 000 лева, без да има какъвто и да е проект, въпреки решението на Министерски съвет, че се финансират одобрени проекти? Тук се хвърлят едни 500 000 лв., които някой ще краде. С това си обръщение към Пламен Орешарски не очаквам той и назначилите го двама - трима души да спрат да злоупотребяват. Но сезирам прокуратурата, че в случая "Калофер" е извършено престъпление. Защото са заделени пари, без да има какъвто и да е проект", заявява Румен Петков.


"Онзи ден имах среща със Съюза на архитектите. Те казват, че за 50 милиона те ще построят два нови зимни дворци. А ти с 50 млн. искаш да ремонтираш един. На тоя грабеж биха завидели навсякъде по света. Унищожавайки спорта, унищожаваш и спортната база /за ремонта на Спортния дворец във Варна са предвидени само 5 млн. лева/. Очевидно защото в спортния комплекс във Варна Пламен Орешарски и хората около него няма как да злоупотребят".


Българската спортна общественост трябва да си даде сметка на какъв терор е подложена по време на режима на Пламен Орешарски. И при цялата й нищета - колко много искат да откраднат от нея. Ние знаем, че не могат да ви вземат силата на духа, нито достойнството да си български спортист.


Много се надявам за спорта да излезе и да отговори г-жа Георгиева - този любимец на спортната и друга общественост. И настоявам да й бъде дадена широка трибуна", заявява Румен Петков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във