Параграф22 Daily

§22 Новини

Румен Петков: Един сериозен вътрешен министър ще арестува Борисов на третия час

"Премиерът е жизнено заинтересуван да няма служебно правителство, защото един сериозен вътрешен министър ще го арестува на третия час". Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. „Властта е нелегитимна и това е ясно на всеки обективно мислещ човек. Премиерът е жизнено заинтересуван да няма служебно правителство по две причини. Първата е, защото един сериозен вътрешен министър ще го арестува на третия час. Това е много ясно за хората, които разбират технологията. Ще се направи анализ на снимката с 1 млн. евра и кюлчетата злато и министър-председателят Борисов трябва да бъде арестуван незабавно, защото не може да обясни тази грозна корупция.

Второ, един външен министър ще напише два реда на колегата си в Испания за това как върви разследването в Барселона и с това всичко приключва. Този неистов страх и паника на Борисов от истината, която рано или късно ще го удари почелото, го кара да се вкопчва с цената на всичко.

Тази наглост, която той демонстрира и този номер с джипката, вече втръсна на хората“, посочи Петков. „Важно е за министрите от това правителство и депутатите от ГЕРБ да си дадат сметка, че всяко тяхно съпричастие с Борисов, ги прави съпричастни с шкафчето с милион евра и те трябва да обясняват това на децата и близките си. Затова, ако там има почтени хора, трябва да си тръгнат незабавно, за да могат да съхранят името и достойнството си“, допълни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във