Параграф22 Daily

§22 Новини

Румен Петков сезира Цацаров за кражба на фирма от съдия Ченалова

За случай на отнета фирма от собственика ѝ с решение на съдия Румяна Ченалова съобщи пред журналисти в Плевен зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков и допълни, че е сезирал за това главния прокурор Сотир Цацаров.

"При мен в края на миналата седмица дойде човек, на когото са му откраднали фирмата с решение на съдия Румяна Ченалова. Изпратил съм жалбата му до главния прокурор и съм информирал министъра на правосъдието. Да видим, какво ще стане сега. С французите не можа да стане, защото имали посланик. Хайде да видим сега, този българин има ли посланик", каза Петков, цитиран от "Дарик" и коментира, че в този случай собственикът на фирмата има своите посланици в лицето на главния прокурор и съдебния министър.

Бизнесменът твърди, че след неправомерно решение на Ченалова е свикано общо събрание, което ще разпродаде активите на фирмата му, без негово съгласие. Румен Петков предупреди, че вече е информирал главния прокурор и министъра на правосъдието.

Скандалните разкрития за съдебното правораздаванев СГС започнаха със сигнала на френския посланик Ксавие Лапер дьо Кабан у нас за кражба по съдебен път на фирмата "Белведере" - собственост на френски инвеститори. След изявата на френския посланик се назначиха проверки, включително и на системата за случайно разпределение на делата в СГС и начина на работа на съдия Румяна Ченалова съвместно със синдик Панайот Велков.

Към момента съдия Ченалова е с повдигнати обвинения за длъжностни престъпления, а ръководството на Софийския съд подаде оставка и се оттегли заради образувани дисциплинарни производства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във