Параграф22 Daily

§22 Новини

Румяна Бъчварова: Да ме сменят с Георги Костов?! Няма такова нещо!

Вътрешният министър Румяна Бъчварова до края на седмицата ще сдаде поста си, а на министерството ще оглави настоящият главен секретар на МВР Георги Костов. Това е най-актуалната информация, която се разпространява в политическите среди на най-високо ниво от няколко часа. Спекулациите се засилиха още повече, след като стана ясно, че Цветан Цветанов ще оглави парламентарната комисия по „Вътрешна сигурност и обществен ред“, а както е известно той не работи добре с Румяна Бъчварова. Позициите на Цветанов се засилват и заради преструктуриране на най-висшите етажи на властта, започнало в началото на тази седмица, пише Флагман.

Информацията за готвената рокада завари Румяна Бъчварова и Георги Костов в Бургас. Днес те присъстваха на годишния отчет на ОД на МВР в Бургас и след като се запознаха с резултатите, постигнати от дирекцията, дадоха импровизиран брифинг пред медиите. Представителите на местните медии бяха оставени близо час и половина пред сградата на ОД-то.

„Да ме сменят с Георги Костов?! Няма такова нещо. Попитайте го и него! Аз нямам такава информация“, отговори Румяна Бъчварова, а в разговора веднага се включи комисар Костов, който бе категоричен: „Нямам такива амбиции и желание. Според мен това е смехотворно. Аз съм действащ полицай. За какви политически назначение говорите?“

На срещата, провела се в дирекцията на бул.“Христо Ботев“ в Бургас, присъстваха и всички кметове от региона. ОД на МВР отчита изключителни резултати през 2015 година, които я нареждат на водещо място в страната по разкрити престъпления.

Facebook logo
Бъдете с нас и във