Параграф22 Daily

§22 Новини

Румяна Бъчварова: Не е вярно, че намаляваме заплатите на служителите в МВР

Заплатите на служителите в МВР няма да бъдат намалявани, каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя коментира, че обявеното вчера от синдикатите в МВР кардинално се разминава с истината и няма да се намаляват и обезщетенията на полицаите, които в момента работят. По думите й ограниченията, които се въвеждат сега, ще действат след 20 г. Бъчварова добави, че всичките подготвяни промени са били предоставени първо на синдикатите и те много добре знаят, че нито един интерес на служителите в МВР няма да бъде засегнат.

Министър Бъчварова добави, че МВР има план, който е разчетен до часове, за това как и къде ще бъдат разположени силите на ведомството в зависимост от развитието на ситуацията с бежанците. Тя посочи, че МВР има готовност, но се надява да не се налага да го доказва.

Министърът заяви, че до този момент информацията, че по сателитни снимки е засечена контрабанда на гориво за България, идваща от "Ислямска държава", не се потвърждава. Тя добави, че информацията се проверява.

Бъчварова, премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров участваха в Национално съвещание в Академията на МВР с ръководството на МВР и ДАНС. Министър Бъчварова коментира, че целта на съвещанието е да се разгледат основните приоритети в работата на МВР от тук нататък. Тя добави, че сътрудничеството между институциите е много важно и днес са били обсъдени постоянни и систематични мерки за борба с корупцията и охраната на обществения ред.

Главният прокурор заяви, че ефективното противодействие на корупцията по високите етажи е свързано с добрата работа на ДАНС и някои законоизменения, които в скоро време ще станат публични. Той добави, че на срещата се е говорило и за противодействието на битовата престъпност в малките населени места.

Facebook logo
Бъдете с нас и във