Параграф22 Daily

§22 Новини

Румяна Бъчварова се срещна с чуждестранните офицери за връзка в България

Ясно осъзнавам смисъла на партньорството с вас – с тези думи вицепремиерът по социалната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова поздрави офицерите за връзка. Изградените контакти с професионалните структури в МВР са не само добра практика, те създават стандарти за по-ефективна работа на основата на своевременен обмен на информация, откритост и взаимно доверие. По време на срещите ми в Брюксел, САЩ и Франция моите колеги оцениха това сътрудничество много високо. Потенциалът за развитието му е изключителен – добави тя.

Преструктурирането в министерството е пред финал. Амбицията на ръководството е да няма сътресения в работата, заяви категорично министър Бъчварова. Като основни приоритети бяха изведени ефективният граничен контрол и борбата с контрабандата. Беше представен механизмът, по който в ГДБОП ще функционира Междуведомственият координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари. В центъра работни места ще имат представители на главните дирекции на МВР „Борба с организираната престъпност”, „Национална полиция” и „Гранична полиция”, Държавна агенция „Национална сигурност”, Агенция „Митници” и Националната агенция за приходите и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”. Центърът ще интегрира информационните и оперативни възможности на структурите за противодействие на този вид престъпност, нанасяща огромни вреди на държавния бюджет.

В срещата участваха директорите на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов, на дирекция „Европейски съюз и международно сътрудничество“ старши комисар Снежина Маринова и дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ старши комисар Илия Пулов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във