Параграф22 Daily

§22 Новини

Румяна Бъчварова: Татяна Стоянова е убита заради икономически интереси

Татяна Стоянова, началник на кабинета на кмета на Пазарджик, е убита заради финансови и икономически интереси, обяви по време на днешния парламентарен контрол министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. По думите й вече са установени и лица, съпричастни към престъплението.

33-годишната Татяна Стоянова беше убита пред дома си в Пазарджик на 12 януари тази година. Междувременно се появиха няколко версии за убийството ѝ – едната е свързана с работата на Стоянова като началник на кабинета на кмета на Пазарджик, втората, че става дума за политическо убийство, както и трета, според която има личен мотив или любовна афера.

В началото на февруари разследването на убийството беше поето от Софийската градска прокуратура, тъй като по него работи Главна дирекция „Криминална полиция“. „По случая се работи интензивно“, увери днес министър Бъчварова.

За показните убийства от началото на годината тя обясни, че МВР е предприело необходимите действия за разкриване на извършителите и вече са взети мерки за изслушване на свидетелите. „По случая с убийството на Димитър Стоянов пред хотел в Пловдив са иззети веществени доказателства и са назначени експертизи“, добави Бъчварова.

Тя уточни, че в деня на убийството има сигнал за палеж на автомобил, с който се посочва, че е избягал убиецът. „Има образувано досъдебно производство и работата продължава по 3 версии“, каза тя и подчерта, че „моята задача като министър на вътрешните работи е да положа всички усилия и да работя за справянето с тежката криминална обстановка. Далеч съм от мисълта, че това може да стане, лесно, бързо и категорично, въпреки моето желание“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във