Параграф22 Daily

§22 Новини

Румяна Папазова е предложена за председател на Шесто отделение на ВАС

Румяна Папазова е предложена за председател на Шесто отделение на Върховния административен съд. Тя ще бъде назначена със заповед на председателя на ВАС. Съдия Папазова е завършила право в СУ „Св. Климент Охридски“, има над 39 години юридически стаж. Тя е върховен съдия във ВАС от над 21 години, а преди това е била съдия в Окръжен съд – Пловдив, Районен съд – Пловдив. Съдия Папазова поема поста от Любомир Гайдов, който през април беше избран за председател на Втора колегия на ВАС.

Пленумът на съдиите от ВАС избра и нов член на Комисията по атестирането и конкурсите. Това е съдия Здравка Шуменска. Тя ще замести досегашния член на комисията от квотата на ВАС - Марина Михайлова.

Племунът на съдиите от ВАС определи чрез жребий имената на върховните съдии, които ще участват в комисиите за двата конкурса за административни съдии - по 5 съдии за всеки един от конкурсите. Четирима от тях са редовни членове, а по един са резервните членове.За редовни членове в комисията в конкурса за повишаване бяха определени съдиите Славина Владова, Мариника Чернева, Сибила Симеонова и Стефка Кемалова, а за резервен член – Емилия Миткова. За комисията в конкурса за първоначално назначаване на административни съдии жребият определи съдиите Таня Радкова, Владимир Първанов, Марио Димитров и Хайгухи Бодикян, а за резервен член - Петя Желева.

Имената на членовете на двете изпитни комисии ще бъдат изпратени на Съдийската колегия на ВСС, където ще бъдат определени имената на хабилитираните преподаватели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във