Параграф22 Daily

§22 Новини

Румънците хванаха терорист, тръгнал към България

Мъж от сирийски произход, за който румънските власти смятат, че е част от терористична мрежа, беше заловен от румънската гранична полиция при опит да влезе нелегално в България, съобщиха медиите в северната ни съседка.


Терористът бил задържан рано тази сутрин само на крачка от границата близо до ГКПП Вама Веке (Югоизточна Румъния). Телевизиите отбелязват, че става дума за 28-годишен мъж, който заявил, че е сирийски гражданин и че бил тръгнал от Германия към България.


Първоначалното разследване е показало, че той е влязъл легално в Румъния с временна лична карта, издадена от германските власти. Затова румънските полицаи били озадачени от факта, че се е опитал да премине нелегално границата.nbsp; Мъжът бил добре облечен, носел в себе си молитвена книга, документи за самоличност, тефтер с телефонни номера, визитни картички, мобилен телефон и сим карта, съобщава Аджерпрес.


Той пътувал от Германия до Унгария на автостоп в един камион, но се скарал с шофьора, който му поискал твърде голяма сума, за да го закара до България. Срещу заподозрения ще бъде образувано досъдебно производство за опит за нелегално преминаване на границата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във