Параграф22 Daily

§22 Новини

Румънка ще отговаря за контрабанда на златни и сребърни накити за 200 880 лева

На 14 февруари 2022 г., на ГКПП-Капитан Андреево, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“, пристигнал автобус с чужда регистрация, пътуващ от Турция за Румъния. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършен личен преглед на една от пътничките – 58-годишна румънска гражданка, митническите служители открили в личния й багаж и облепени по тялото й пакети, в които били укрити накити от бял и жълт метал. При направената от вещото лице експертиза се установява, че 2015,10 грама от накитите са от 14-каратово злато, а 4516 грама са от сребро проба 925. Общата стойност на укритите бижутерийни изделия е 200 880,40 лева.

Контрабандните златни и сребърни накити са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково румънската гражданка Ф.О. е привлечена към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 буква „д“ от Наказателния кодекс. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „гаранция“, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във