Параграф22 Daily

§22 Новини

Румънски тираджия обвинен за катастрофата на Хемус

Несъобразена с пътната обстановка скорост на румънската цистерна е станала причина за тежката катастрофа магистрала Хемус преди ден, обявиха от МВР във вторник, позовавайки се на събраните досега данни от разследването.


Шофьорът на камиона е 45-годишен румънски гражданин. Той е задържан в ареста за 72 часа с прокурорско разпореждане по обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от един човек. Предвиденото наказание е от 5 до 15 години затвор.


При катастрофата загинаха двама души, а много бяха ранени. От Пирогов съобщават, че няма промяна в състоянието на двамата пострадали, които бяха приети в тази болница. Това са 11-годишното момиче с контузия на белия дроб и контузия на ребрата, както и 22-годишен мъж с рана на бузата и контузия на шията.


Тежката верижна катастрофа на магистрала Хемус беляза в понеделник официалното откриване на пътен възел Яна, свързващ Околовръстното шосе в София с магистралата.


Катастрофата се случи в близост до пътния възел, но в лентата за влизане в София, а не на изхода, където бяха километричните задръствания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във