Параграф22 Daily

§22 Новини

Руската Промсвязбанк си търси от фалиралия Владимир Кехман точно 1,7 млрд рубли

Руската кредитна институция Промсвязбанк се присъедини към изиграните кредитори на  фалиралия предприемач и театрален мениджър Владимир Кехман и също ще си търси по съдебен ред кръглата сума от 1,7 млрд. рубли в рамките на делото за неговия фалит като физическо лице. Това става ясно от списъка с исканията за погасяване на дългове, публикуван на интернет сайта на арбитражния съд в Санкт-Петербург.

„В рамките на делото за банкрут на Владимир Абрамович Кехман , в съда е постъпил иск от ПАО „Промсвязбанк“ за взискване от длъжника на дължимата от него сума в размер на 1 720 162 240 рубли и 12 копейки“, се отбелязва в съобщението на съдебното ведомство. Подобни искове са постъпили вече и от други финансови институции като Сбербанк, Росбанк, Юникредитбанк, Райфайзенбанк и ООО „Аквамарин“.

Преди това стана ясно, че Арбитражният съд по град Санкт-Петербург и Ленинградска област вече е приел за разглеждане исковете за фалит на екс-шефа на ЗАО „Група JFC“ Владимир Кехман от страна на трезорите Сбербанк, Росбанк, Юникредитбанк, Райфайзенбанк и небанковата институция ООО „Аквамарин“.

Терминология: на български руският термин ООО е ООД; ПАО - публично акционерно дружество, а ЗАО - непублично акционерно дружество.

;

Facebook logo
Бъдете с нас и във