Параграф22 Weekly

§22 Новини

Руски банкер е задържан за мошеничество за милиарди рубли

Вицепрезидентът на една от  московските влогонабиращи институции - Русславбанк, Александър Миронов, е обвинен за организация и осъществяване на нелегални банкови операции, съобщи информационната агенция "Интерфакс" като се позовава на прес-центъра на руското МВР.


Полицията е доказала, че от началото на 2012 г. вицепрезидентът на търговска банка - ЗАО "Русславбанк" създал организирана престъпна група с цел "осъществяване на цял комплекс от нелегални банкови операции, насочени към прехвърляне на огромни суми пари извън официалния правов и данъчен режим в страната с последваща легализация".


Обвинението доказало, че с цел поддържане на тази конспиративна финансова схема, Александър Миронов е създал общо три различни структурни подразделения на мошеническата банда. Своята противозаконна дейност участниците в групата са извършвали от наети офис помещения на самата Русславбанк.


Всеки месец средният оборот на изпираните и легализиране чрез изнасяне зад граница пари достигал 3,5 млрд. рубли, посочват от следствието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във