Параграф22 Daily

§22 Новини

Руски спецчасти щурмуваха клон на Алфа банк в Москва, щракнаха белезници на заловения извършител

Мъж бил взел уж най-малко петима заложници в офис на "Алфа банк" в центъра на Москва и твърдял, че сградата е минирана, съобщи преди часове московската полиция, цитирана от ТАСС. Мъжът искал администрацията на трезора да му предаде голяма сума пари. По предварителни данни, той работел като куриер във фирма за доставка на храна.

Мъжът държи жълт пакет, в който твърдял, че има взривно устройство и заплашвал да взриви сградата. Районът бил отцепен от силите на реда. На място е пристигнал и отряд за бързо реагиране на руската национална гвардия.

По-късно, около 3:13 ч. днес, за медиите е била подадена информация, че руските спецчасти са влезли в клона и са задържали престъпника. Няма нанесени материали вреди на трезора. В банката е имало само двама човека - нападателят и един заложник. По време на ареста заподозреният не е оказал съпротива, държал се е спокойно и е излъчвал на живо на своята страница в социалните мрежи случващото се.

Според източник на ТАСС в органите на реда, задържаният е бил в неадекватно състояние, той ще бъде изпратен за медицински преглед. На мястото на инцидента е намерена и бутилка от вино, което нападателят е изпил.

По предварителни данни мъжът е имал само фалшиво взривно устройство. Срещу него вече е заведено наказателно дело.

Facebook logo
Бъдете с нас и във