Параграф22 Daily

§22 Новини

Руски военен кораб в Черно море откри огън по курса на британски есминец

Черноморският флот на Русия заедно с Граничната служба на руската ФСБ е прекратил нарушаването на държавната граница на Руската федерация от страна на есминца Defender от ВМС на Великобритания. Инцидентът е станал в района на кримския нос Фиолент.

Граничен стражеви кораб е открил предупредителна стрелба, а бомбардировач Су-24М е извършил предупредително бомбохвърляне - четири бомби по 250 кг., съобщиха днес пред журналистите в Министерството на отбраната на Русия."В 11:52 часа днес есминецът УРО Defender от ВМС на Великобритания, действайки в северо-западната част на Черно море, е пресякал държавната граница на Руската Федерация и е навлязъл на 3 км навътре в руски води в района на нос Фиолент", са заявили във военното ведомство.

Британският есминец е бил предупреден, че срещу него ще бъде използвано оръжие при нарушаване на държавната граница на Русия, но корабът не реагирал на него. "В 12:06 и 12:08 руски стражеви кораб е осъществил предупредителна стрелба. В 12:19 самолет Су-24М е извършил предупредително бомбомятане по курса на движение на есминца УРО Defender. В 12:23 часа днес есминец УРО Defender е напуснал териториалното море на Русия".

„Корабът Defender от ВМС на Великобритания е извършвал мирен преход през териториалните води на Украйна в съответствие с международното право“, се казва в прессъобщение на британското военно ведомство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във