Параграф22 Daily

§22 Новини

Руският следствен комитет с предложения срещу бягството на капитали

Следственният комитет (СК) на Русия е подготовил серия от нормативни предложения, които вероятно ще помогнат по свои начин на страната и на Централната банка на Русия да ограничат до минимум размера на изнасяните от  държавата на Путин капитали, заявил днес шефът на СК Александър Бастрикин, цитиран от информационната агенция „Интерфакс“.
„Ние сме вече толкова богати и силни, че можем да се справим с темата „санкции“ и с породените от нея проблеми, в кратки срокове. Но ако бъдем по-настойчиви и по-иновативни, всички активи, получени в процеса на приватизацията и цялата печалба, добита в процеса на производството, ще се реинвестират отново в Русия. Ако това стане, няма да виждаме на няколкостотин километра от Москва само бедност и разруха“, пояснил той.

Освен това следовател №1 на Русия е подчертал, че статистическите данни за размера на изнесените зад граница капитали се различават съществено при различните източници. По-рано Централната руска банка съобщи, че износът на капитали извън страната, осъществяван по т. нар. съмнителни канали или начини, е намалял над три пъти последната година.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във