Параграф22 Weekly

§22 Новини

Руският следствен комитет срещу Генералната прокуратура на Украйна

Следственият комитет(СК) на Русия е възбудил днес наказателно преследване срещу редица украински магистрати по повод незаконното, според Москва, решение на Генералната прокуратура на Украйна  да привлече като обвиняем командващия Черноморския флот на Русия вице-адмирал Александър Витко, съобщава интернет-сайта на руския СК.


"Във връзка с възбуждането на наказателно дело по отношение на командващия Черноморския флот на Русия вице-адмирал Александър Витко, СК на свой ред е възбудил наказателно преследване на редица длъжностни лица от Генералната прокуратура на Украйна",  се казва още в съобщението.


Посочва се, че в рамките на следственото дело ще бъдат установени длъжностните лица от Генералната прокуратура на Украйна, което са приели това незаконно решение и те ще бъдат привлечени към наказателна отговорност съгласно руското законодателство и нормите на международното право.


По-рано днес зам.-министъра на отбраната на Русия Анатолий Антонов нарече явна провокация опитът на украинските власти да поставят под следствие вице-адмирал Александър Витко.

Facebook logo
Бъдете с нас и във