Параграф22 Daily

§22 Новини

Руският военен министър измисли биатлон с танкове

Необичайна надпревара с бойни танкове започна край Москва. Състезанието е наречено биатлон с танкове, а идеята за организирането му е на министъра на отбраната Сергей Шойгу, съобщи БНР .Всичко е по правилата на популярната зимна дисциплина.


Тежките бойни машини Т-72 се надпреварват подобно на биатлонистите по пресечена местност и на определените за стрелба места възможно най-бързо поразяват мишените, някои от които са на повече от 2 км разстояние.При пропуск следва наказателен кръг.


В състезанието тази година участват екипажи от Русия, Беларус, Армения и Казахстан. Първоначално целта е била да се популяризира службата в танковите войски, но в последствие е взето решение да се поканят участници от чужбина и така да се рекламират възможностите на руската бойна техника.


Надпреварата наблюдават и военните аташета от над 60 страни, като за първи път ще бъдат поразявани цели в движение, когато оръдието е на 90 градуса спрямо посоката на движение на танка.


Очаква се през 2014 г. в танковия биатлон да се включат и екипажи от страни-членки на НАТО. Засега желание са изявили Италия, Германия и САЩ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във