Параграф22 Weekly

§22 Новини

Руските банки директно ще информират американските бирници

Министерството на финансите на Русия разработва законопроект, който ще разреши на руските търговски банки директно да предоставят информация на Федералната данъчна служба на САЩ относно данъкоплатците, имащи регистрация в американска юрисдикцию и получили доходи в Русия, съобщи финансовият министър Антон Силуанов, цитиран от информационната агенция РИА "Новости".


По-рано бе съобщено, че данъчните власти на САЩ де-факто засега са прекратили преговорите за подписване на двустранно съглашение за обмяна на данъчна информация, съгласно правилата на американския закон FATCA. Това е задокеански нормативен акт, с който се облагат с данъци доходи и банкови сметки зад граница на американски резиденти.


"По-рано предполагахме, че по това съглашение информация ще се предава от руската данъчна служба директно на американската. Но понеже сега отношенията ни със САЩ леко се ограничиха - в това число и взаимодействието по FATCA, засега не се предвижда подписване на двустранно данъчно съглашение", обяснил Силуанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във