Параграф22 Weekly

§22 Новини

"Руските хакери" откраднали информация за 500 хил. британци, кандидати за пластическа операция

"Руските хакери" са откраднали личните данни на почти 500 хил. британци, които са попълнили искане за пластическа операция в медицинската компания Harley Medical Group, съобщава умереният британски вестник The Daily Mail - рупор на средната класа. Както отбелязва изданието, Harley Medical Group се явява една от най-известните и големи британски компании, която се специализира в козметичната хирургия.


Вестникът твърди, че злоумишлениците са получили доступ до персонална информация за близо 500 хиляди потребители, с цел впоследствие най-вероятно да шантажират Harley Medical Group.


При кандидатстване за операция, потенциалните клиенти на компанията попълват на нейния уеб-сайт специална форма, където посочват и лични данни като телефонен номер, адрес на електроната поща и дата на раждане.


От компанията Harley Medical Group са подтвърдили сведенията за разбиване на тяхната база данни, но са подчертали че "клинически и финансови сведения не са били откраднати".


Според някаква неофициална информация, отговорност за този пробив в компютърната сигурност носят т. нар. "руски хакери".

Facebook logo
Бъдете с нас и във