Параграф22 Daily

§22 Новини

Руското МВР обясни защо Тихановская е обявена за издирване в Русия

Руското МВР обясни защо Тихановская е обявена за издирване в Русия. От ведомството заявиха, че основният информационно-аналитичен център на Министерството на вътрешните работи на Русия образува междудържавна информационна банка, която функционира въз основа на споразумения, сключени в рамките на ОНД. Руските разследващи органи не са образували наказателни дела срещу бившия кандидат за президент на Беларус Светлана Тихановская, уточниха още от пресцентъра на руското МВР.

"Наказателните дела срещу Светлана Тихановская не са били образувани от правоприлагащите органи на Руската федерация", се казва в изявлението. Включването на Тихановская в базата данни на издирваните лица, публикувана на уебсайта на Министерството на вътрешните работи на Русия, се дължи на факта, че Главният информационно-аналитичен център на МВР на Русия формира и поддържа междудържавна информационна банка въз основа на споразумението за взаимоотношенията на министерствата на вътрешните работи в областта на обмена на информация от 3 август 1992 г. и споразумението за обмен на информация в борбата с престъпността от 22 май 2009 г., сключено в рамките на ОНД.

По-рано източник от правоприлагащите органи каза пред ТАСС, че Тихановская е обявена за издирване от Беларус, тя е включена в междудържавния списък за издирване, който се провежда и в Русия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във