Параграф22 Daily

§22 Новини

Руснак, който съди Apple че го направила гей, оттегли иска си

Руснакът, който обвини американския технологичен гигант "Епъл", че го е направил гей, е оттеглил жалбата си след първото заседание на московски съд, предава Франс прес. Тъжителят предпочел да запази анонимността си. Историята изглежда малко необичайна, но тя се случва в страна, която от 2013 година наказва "пропагандата сред малолетни на нетрадиционната сексуална ориентация".

След първото съдебно заседание, проведено при закрити врата в отсъствие на тъжителя, адвокатката му Сапят Гусниева заяви, че клиентът й оттегля иска си заради медийния шум около случая. "Стигнахме до заключението, че е редно да прекратим делото, тъй като следващото заседание щеше да бъде публично и личните данни на моя подзащитник можеха да станат известни в публичното пространство", заяви юристката.

В жалбата на руския гражданин се изтъкваше, че той си качил приложение за криптовалута от "Епъл стор" и получил от него превод от 69 "гей койни" (gaycoins) вместо поръчаните биткойни. Всичко това било придружено с препоръката: "Недей да осъждаш, преди да опиташ!". Според някои медии фамилното име на тъжителя е Разумилов. Той последвал съвета и се впуснал в хомосексуални връзки, при които вече нямало връщане назад. 

В иска си тъжителят искал обезщетение от "Епъл" в размер на 14 хил. евро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във