Параграф22 Daily

§22 Новини

Ръст на фалшивите продукти на билкова основа

Ръст на фалшивите продукти на билкова основа по време на пандемия. Мазила и отвари с неясно съдържание и произход заливат пазара през последните месеци. Продуктите със съмнително качество обещават бърз лечебен ефект и често се произвеждат в домашни условия, предупреждават от бранша. В търсене на бързо лечение с природни продукти - в интернет се намират безброй предложения за справяне с дерматит, проблеми с косата или ставите.

Според офертите - със силата на билките за броени дни можем да кажем „сбогом” на травмите, косопада или гъбичките по кожата. Чудодейните свойства обещават търговци на мехлеми, отвари, кремове и гелове в групите за търговия в социалните мрежи.

Ръст на офертите с фалшиви лечебни продукти от различни видове билки отчитат и контролните органи. „Неправилно се рекламират като някакви чудодейни средства за справяне с болести от най-различно естество. Особено сега, по време на пандемия, има повече случаи, при които потребителите биват заблуждавани от подобни оферти”, обясни Димитър Маргаритов от Комисията за защита на потребителите.

В интернет можем да попаднем и на биокозметика-менте, предупреждават от бранша. За да сме сигурни, че не сме подлъгани - трябва да следим съответния знак за „био”, както и номера на сертифициращия орган върху опаковката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във