Параграф22 Daily

§22 Новини

С Бенчо се видяхме случайно в Гърция, помолих го да пътувам с него до Истанбул, твърди Митьо Очите

"С Бенчо Бенчев се видяхме случайно в Гърция, на паркинга на един хотел. Той беше с буса си. Познавам г-н Бенчев, защото беше основен акционер във фирмата, която работих като консултант - "Аркус Секюрити". Разбрах, че отива в Турция на преглед и го помолих да пътувам с него, защото и аз трябваше да отида на лечение". Това каза Димитър Желязков при днешния разпит по делото за укривателство срещу Бенчо Бенчев, което се води в Районен съд-Бургас.

Митьо Очите бе разпитан със скайп връзка от Централния затвор в София, за да стане ясно дали Бенчев е бил запознат с факта, че Желязков се издирва. Днес, на практика Желязков потвърди думите на Бенчо Бенчев отпреди две години, с което обвинението срещу бургаския бизнесмен сериозно увисва.

Разпитът на Димитър Желязков продължи 20-ина минути и бе изключително любопитен. Желязков се представи като вдовец, безработен или както сам каза "временно ограничен от работа", на 48 години със средно специално образование.

Той разказа, че е напуснал България в края на юли. Пътувал за Гърция по бизнес, а на 6 август трябвало да бъде на преглед в болница "Анадола". Плановете му още в началото били от Гърция да замине директно към Турция. От думите му стана ясно, че е пътувал до Гърция на 30 юли. С него било момиче, чието име вече бил забравил. "Беше на повикване, сотаджийка(!?)", каза Желязков.

Той разказа, че с Бенчо Бенчев пътувал до Истанбул с буса му, вероятно има предвид суперлуксозното поръчково Бентли, което Бенчев използваше преди няколко години. В този период нито той, нито Бенчев знаели, че е издирван. В Турция сам запазил стая в тризвездният хотел Юксел, а Бенчев отседнал в хотел Рамадан, който е пет звезди.

По-късно двамата излезли на вечеря, с тях имало и други хора. След това решили да изпият по едно питие в хотела на Бенчев. Там Желязков бил арестуван, а няколко минути по-късно задържан бил и Бенчо Бенчев и Несри Узун, разказа Желязков.

Прокурорът се интересуваше кои други лица са били на вечерята и в кой ресторант, но Желязков обясни, че не си спомня. Обвинителят изброи следните имена: Шабан Шабан, Йовчо Домусчиев, Ирина Тодорова, Несри Узун, Николай Радев, Силвия Алексова, Толя Петрова и Милчо Тодоров.

Желязков си спомни, че познавал само последният от изброените. Учил с него преди  години, но не посочи дали е бил на вечерята.

Facebook logo
Бъдете с нас и във