Параграф22 Daily

§22 Новини

С ЛиЛана нямам общ бизнес, твърди Александър Деянов-Скилър

Със сестра ми нямаме общ бизнес, тя се занимава с неща, от които аз не разбирам – единствената връзка е това, че ми е роднина. Това заяви Александър Деянов-Скилър в „Тази неделя“, който беше обвинен за злоупотреба с евросредства, заедно със сестра си Лиляна Деянова, известна като ЛиЛана, и съдружникът ѝ Мартин Димитров. „Те ме обвиняват, че съм в престъпна група със сестра ми и нейния съдружник. Това е много странно, защото в делото се коментира всичко друго, но не и нещата, с които аз се занимавам. Коментира се АПИ, връзките с Васил Божков, а това са неща, от които аз не разбирам. Живял съм в творчески свят и винаги съм се занимавал с музика“, коментира мъжът. Деянов коментира и че първоначалната гаранция – от 100 хил. лв. го е превръщала в „един от най-опасните престъпници в България“. В последствие сумата беше намалена наполовина.

Относно съобщението на прокуратурата, че в офисите на сестра му е открита записваща техника за подслушване, Деянов заяви, че това е нелепо, защото адресите на въпросните фирми не принадлежат на нея. „В един „прекрасен“ ден дойдоха 15 служители от различни институции, които дори не им помня абревиатурите. Започнаха да ровят в бельото на моята приятелка. Предполагам, че по такива акции намират оръжие, пари, наркотици – мен ме питаха: „Какво става“. Прибраха ме в ареста и ми повдигнаха обвинение“, каза още той.

Музикантът сподели, че при разпитите е имало въпроси и за бизнесмена Васил Божков, но той им е отговорил, че никога не се е срещал с него и не го познава. Допълни, че няма информация дали Лилана поддържа контакт с хазартния бос. По време на разследването стана ясно, че Деянов е спечелил евросредства за разработването на „Иновативна платформа за бийтбокс обучение и музикална транскрипция“.

По думите му програмата е била негова мечта. „От 20 години се занимават с бийбокс, организирал съм събития, ходил съм по състезания – винаги съм се стремял да развия това изкуство, защото в България
има много таланти, които се занимават с това нещо и ние сме водеща сила в света. Платформата помага да се направи курс, но при нея има иновативен транскрипционен език, който може да възпроизвежда отделните звуци“, уточни Деянов.

„Да, бенефициент съм, получих частична сума, като аз имам и самоучастие. По процедура аз правя инвестицията със собствени средства, а след това ми се връщат тези пари. Реално аз съм дал повече пари,  отколкото съм получил. Софтуерът е направен, но след това започнаха проблеми от всякъде“, каза Деянов.

Мъжът посочи, че няма представа в чии интереси се е набъркал, за да бъде намесен в скандала.

Facebook logo
Бъдете с нас и във