Параграф22 Daily

§22 Новини

С процес по възобновяване на административнонаказателно производство приключи студентската практика в АС - Русе

Със симулативен процес по казус, свързан с искане за възобновяване на административнонаказателно производство, приключи двуседмичната учебна практика на второкурсниците от специалността „Право“ на Русенския университет в Административен съд – Русе. Процесът бе част от предвидените през тази година събития, посветени на 15-годишнината от създаването на съда.

Съдебното производство по протест на Окръжна прокуратура – Русе бе разгледано в троен състав. Симулативният процес, представен със съдействието на съдиите Вилиана Върбанова и Диана Калоянова, събра публика от магистрати, студенти и университетски преподаватели от Юридическия факултет на РУ „Ангел Кънчев“. Гости на събитието бяха членове на клуб „Младежки парламент“ към Общински младежки дом – Русе. Учениците проследиха с интерес административноправния спор, обсъдиха особеностите на юридическите професии в съдебното производство и разговаряха със студенти и магистрати.

Сред гостите бяха още зам. окръжният прокурор на Окръжна прокуратура – Русе Мирослав Маринов, дългогодишният председател на Административен съд – Русе Елга Цонева и зам.-деканът по научноизследователската дейност на Юридическия факултет на Русенския университет доц. д-р Елица Куманова.

По повод годишнината, в края на срещата, участници и гости получиха екземпляри на Конституцията на България и сувенири с празничното лого на съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във