Параграф22 Daily

§22 Новини

С условни присъди приключиха 11 бързи производства за преминаване през границата

Районна прокуратура-Търговище приключи успешно работата по образуваните на 23 март 2022 година бързи производства по чл. 279, ал. 1 от НК. Към наказателна отговорност бяха привлечени единадесет лица, преминали без разрешение границата на Република България, задържани близо до село Бистра същия ден сутринта.

Младите мъже се самоопределили като афганистанци, но никой от тях не представил документи за самоличност. Двама от групата заявили, че са на 16 и на 17 години, а останалите заявили възраст между 18 и 24 години. Те преминали нелегално държавната ни границата на неустановено към момента място, като са отказали да дават обяснения.

Всеки един от пълнолетните мъже е осъден с „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, като изтърпяването на наказанието се отлага с 3 години изпитателен срок. Те трябва да заплатят и глоби в размер на 100 лева. Непълнолетните са осъдени на по три месеца „лишаване от свобода“, като изтърпяването на наказанието е отложено с 2 години изпитателен срок и към него е добавено обществено порицание.

Одобрените от Районен съд -Търговище споразумения не подлежат на обжалване и са приведени в изпълнение

Facebook logo
Бъдете с нас и във