Параграф22 Daily

§22 Новини

Само половината от ”Килърите 3” остават в ареста

След 7-часово заседание спецсъдът остави в ареста четирима от осемте задържани от пернишката група за мокри поръчки, станала известна като Килърите 3.


Останалите четирима бяха освободени с по-леки мерки парична гаранция и подписка, съобщи Нова телевизия.


В ареста остават двамата сочени за тартори на бандата - Васил Василев, известен като Бай Васо, който е баща на убития преди години пернишки наркобос Райко Кръвта, и Милчо Петров -Чироза.


Постоянна мярка за задържане е наложена и на Йордан Костадинов и Иван Цветков, за които съдът е преценил, че е налице опасност да извършат престъпление, ако са на свобода, защото към инкриминирания период - началото на 2004 г. до 16 август 2013 г., двамата се явяват осъждани, съобщиха от Спецсъда, цитирани от Правен свят.


Под домашен арест остават Борислав Николов, който е осъждан 7 пъти, и Мартин Николов, също с няколко присъди.


За Димитър Начков и Евгени Миленов съдът прецени, че няма опасност да извършат престъпление, тъй като не са осъждани, не се очаква и да се укрият. Начков бе пуснат срещу парична гаранция от 2000 лева, а Миленов - от 1000 лева.


На членовете на групата са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за поръчкови убийства и наркоразпространение.


Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу общо 11 души. Осем от членовете на престъпната структура бяха задържани на 16 август при спецоперация. Другите 3-ма все още са в неизвестност и се издирват - Калоян Томов, Георги Георгиев и Марио Арнаудов.


Според данните от разследването бандата е действала от 2004 г. в Перник, Радомир и София, държала наркоразпространението в миньорския град и околностите, откъдето възникнали конфликтите им с конкурентни групировки. Разчиствали сметки обаче и със свои хора при провал. Смята се, че Килърите 3 са извършили поне 4 убийства.


До вчера обаче бе открит само един гроб с човешки останки, не три, каквато информация излезе първоначално. Предполага се, че това е трупът на Теодор Неофитов-Ханс, който е в неизвестност от януари 2008 г. Продължава копането в търсене на още две тела - на двама мъже, за които се смята, че също са жертви на бандата - Кръстьо Кръстев-Кръстето и Бойко Славчев-Врачанеца.


Определението на съда не е окончателно може да бъде обжалвано или протестирано в 3-дневен срок пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във