Параграф22 Daily

§22 Новини

Само в България: Водач с положителен наркотест, убил в катастрофа двама младежи, се забавлява из СПА-хотели

"Потресени сме от факта, че животът на нашите деца струва 2 000 лева - толкова е паричната му гаранция. Търсим отговори защо той не е задържан”, каза майката на загиналия Тодор Бараков - Галина Илчева.  Два месеца след тежката катастрофа край пловдивското село Кадиево, при която загинаха две момчета – на 16 и 17 години, бащата на едното от тях, който в момента живее в Париж, и представители на българската общност във френската столица са изпратили отворено писмо до Иван Гешев. Те искат той да осъществи надзор по делото срещу 19-годишния шофьор, причинил трагедията – Петър Маринашки, предава NOVA.

В емоционален пост в профила си във Facebook бащата Тодор Бараков изразява болката си от това, че извършителят на катастрофата продължава да се забавлява из СПА-хотели и да се събира и весели с приятели в дома си. „Резултатът от теста за наркотици, който излезе наскоро, се оказа положителен. Въпреки всичко, мярката за неотклонение на Петър Маринашки не е заменена. Той още е на свобода. Потресени сме от факта, че животът на нашите деца струва 2 000 лева - толкова е паричната му гаранция. Търсим отговори защо той не е задържан”, каза майката на загиналия Тодор Бараков - Галина Илчева.

С писмото си до обвинител номер едно близките искат Маринашки да бъде задържан до приключване на делото. „Настояваме за максимална ефективна присъда. Трябва да има справедливост. Така е редно”, посочи още Илчевa.

По думите на приятели на загиналите, Петър е шофирал автомобила на майка си и то 24 часа, след като е причинил катастрофата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във