Параграф22 Daily

§22 Новини

Само в община Белоградчик 120 души са променили настоящия си адрес от града в селата

"В община Белоградчик  данните от 1-ви януари до 30-и април за 2014-а г.  и за същия период на 2015-а показват, че годишно около 20-30 човека си променят адресната регистрация. Около 20 души – постоянната и около 30 – настоящата. Тази година имаме завишение - на постоянния адрес е запазен – около 20, и около 120 е промяната на настоящ адрес". Това каза в предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ кметът на Белоградчик Борис Николов по повод информациите за драстично увеличаване на заявленията за промяна на адресни регистрации в навечерието на местните избори.

Почти 100% от тези 120 човека са жители с постоянен адрес в община Белоградчик, но от града. Явно промяната на избора на кметове при население 100 човека е активизирало тези 100-тина човека да се регистрират в родните си села, за да гласуват за местния кмет. Това в никакъв случай не е тревожно, то не променя картината в общината, а само в някои от населените места.

Според Николов процесът в община Белоградчик е съвсем нормален. Въпреки това той е на мнение, че свалянето на изборния праг до 100 души не е в интерес на избирателите, защото ограничава избора на подходящи хора за кметове на населени места. Гласуването от хора, които само са променили адреса си, но няма да живеят в тези места, определено ще изкриви избора, категоричен е той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във