Параграф22 Daily

§22 Новини

Самолетът на бизнесмена Ивайло Пенчев е паднал

Състоянието на предприемача Ивайло Пенчев, който катастрофира днес със самолета си Skyleader 600 е изключително тежко, уточниха от МВР. Сигналът за инцидента е подаден в 13:27 ч. На място е изпратена линейка от Елин Пелин.

Пенчев е транспортиран в противошокова зала в "Пирогов", потвърдиха от Спешна помощ. "В 13. 27 е получен сигналът за произшествието. Веднага на място е отишъл екипът ни в Елин Пелин. Установено е, че се касае за 49-годишен мъж с политравма, закаран е в противошокова зала на "Пирогов". Той е с множество наранявания", уточни говорителят на Спешна помощ-София Катя Сунгарска. Ивайло Пенчев е получил най-сериозните си наранявания в областта на главата. От здравното заведение не съобщават дали има опасност за живота му, но състоянието му остава изключително тежко. В момента лекарите от "Пирогов" се борят за живота му.

Според първоначалната информация причина за инцидента е отказ на двигател на 5 км от летището. Caмoлeтът ce e cринaл в пocлeдния мoмeнт, буквaлнo нa 5-6 мeтрa oт зeмятa. Близкият крaй нa пoлocaтa e бил oткъм пocoкaтa нa вятърa, т.e. вятърът e бил oткъм гърбa му, кoeтo нaмaлявa въздушнaтa cкoрocт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във