Параграф22 Daily

§22 Новини

Самоуби се съдия от Софийския районен съд

Съдия от Софийският районен съд се е самоубил през изминалата нощ, научи "Хоризонт". Инцидентът е станал около 3 часа през нощта в столичния квартал Връбница. Мъжът е скочил от апартамента си, намиращ се на петия етаж в блока, в който живее. Изпратените екипи на полицията и Бърза помощ са констатирали смъртта на 39-годишния съдия.

"Правен свят" смята, че става дума за съдия Цветан Ценов от Софийския районен съд (СРС). Според държавното обвинение, нощес, около 3.50 ч., на 18 февруари 2016 г., екипи на Бърза помощ и столичната полиция са се отзовали на сигнал за намерено тяло на мъж в непосредствена близост до бл. № 515 в кв. „Връбница”. Констатирана била смъртта на починалия и неговата самоличност – Ц.Ц., на 39 г., за когото е установено, че е съдия в Гражданското отделение на Софийския районен съд, доскоро командирован в Софийски градски съд, съобщиха пък от прокуратурата.

Първоначалните данни и оперативни версии, въз основа на които е започнало разследването, сочат, че починалият е скочил от междуетажна площадка на посочената жилищна кооперация и смъртта е настъпила от травматичните увреждания вследствие на падането. Окончателното потвърждаване на въпросната версия обаче налага провеждането на аутопсия, оглед на жилището му (намиращо се в същия блок) и съдебно-медицинска експертиза.

Прeдвид наличните първоначални данни, досъдебното производство е започнало за престъпление по чл. 127, ал.1 НК – подпомагане или склоняване към самоубийство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във