Параграф22 Daily

§22 Новини

Самоубиец американец скочи от блок в Добрич, уби пешеходец

Американец скочи от седмия етаж в блок на бул."Русия" в Добрич и падайки върху възрастен мъж, го уби на място. Човекът си вървял заедно със съпругата си към беседката до блока.

Самоубиецът бил транспортиран до многопрофилната болница в Добрич, където също е починал. Изяснено е, че той е страдал от шизофрения, имал и биполярно разстройство. Бил в Добрич заедно с брат си, който е женен за българка. Пристигнали за погребението на майка й.

Мъжът излязъл от банята, прекрачил леглото на майка си и казал на брат си „Ще се видим в ада, след което прескочил парапета на терасата и се хвърлил.

Районна прокуратура - Добрич ръководи досъдебно производство във връзка с инцидента. Назначени са също съдебно – медицински и други експертизи за установяване на причините и обстоятелствата, довели до решението на американския гражданин, до последвалите събития, както и  причините за смъртта на двамата мъже. 

Работата по досъдебното производство продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Добрич. На брифинг, пред представителите на средствата за масово осведомяване, прокурор Даниел Илиев – говорител на структурата разясни, че първоначално разследването е образувано за престъпление по чл. 122, ал. 1 от НК – причиняване на смърт по непредпазливост, но в хода на работата по него ще се изяснява също има ли данни за склоняване към самоубийство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във