Параграф22 Daily

§22 Новини

Сашо Диков е куриерът на Божков с акциите на "Левски" за Борисов

Журналистът Сашо Диков се оказа физическият куриер на избягалия в Дубай обвиняем Васил Божков, който изпрати на него акциите на ФК „Левски”, за да ги връчи на премиера Бойко Борисов. Пред медиите, събрани пред Министерския съвет, Диков съобщи, че папката му е предадена преди  минути. "Акциите ги взех преди 20 минути, пред "Александър Невски" беше срещата. Връчи ми ги човек, натоварен с тази задача. Аз поех ангажимента", каза Диков. "Вчера г-н Божков ми се обади от Дубай и ми каза - имаш ли нещо против да предадеш акциите на г-н Бойко Борисов. Аз казах, "ние сме патриоти", продължи Диков и каза, че е само преносител.

Ако премиерът откаже среща, Диков каза, че ще остави документите в деловодството на Министерския съвет, с което по думите му, неговата задача е изпълнена. Джиросването на акциите е станало на 8 май. Мажоритарният пакет е от 87% акции.

В тази папка са документите от т. нар джиросване на акциите - Христо Йовов, Спас Русев и накрая Георги Попов, който е близък съдружник на Божков. Сега Попов от своя страна прехвърля акциите на Бойко Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във