Параграф22 Daily

§22 Новини

Саудитски принц ще дари по Бентли на всеки местен пилот, бомбардиращ Йемен

Саудитският милиардер и наследствен принц Алвалид бин Талал е обещал да подари по едно ново автобижу Bentley на всеки военен пилот от ВВС на Кралството, който участва във въздушните бомбардировки над Йемен, съобщава телеканалът Press TV.

Въпреки обявеното приключване на въздушните операции срещу шиитските бунтовници в Йемен, ВВС на Саудовска Арабия са нанесли днес нови удари по раздираната от междуконфесионален конфликт страна. Световните медии привеждат данни на Световната здравна организация, според която за четири седмици интензивни боеве в Йемен са загинали не по-малко от 944 човека и други 3487 са били ранени. Самите йеменци обаче говорят за 2900 убити и за още няколко хиляди ранени.

"Поздравявам нашите мъдри лидери с победата в операцията "Буря на решимостта" и с началото на операцията "Възраждене на надеждата". В знак на признателност към участващите в операцията наши военни пилоти, аз с удоволствие ще им подаря сто нови автомобили Bentley,  объявил принцът.

Принц Бин Талал е собственик на най-голямата в Саудитска арабия компания Kingdom Holdings и притежава крупен пакет акции в Twitter Inc, както и на дялове в корпорации като Apple, Time Warner и Citigroup. Цялото му състояние се оценява на около 23 млрд. долара.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във