Параграф22 Daily

§22 Новини

Сбербанк през януари е отблъснала най-мощната кибер атака в историята на трезора

През януари тази година руската кредитна институция Сбербанк е отблъснала най-мощната кибер атака в историята на трезора, заяви Станислав Кузнецов, заместник-председател на Управителния съвет на банката, на пресконференция в Руската къща, организирана като част от Световния икономически форум в Давос. "През януари Сбербанк се изправи пред най-мощната DDoS атака в историята на банката. Опитът за нахлуване е бил извършен с помощта на автономни устройства. Престъпниците създали мощен чат бот", съобщил Кузнецов и допълнил, че държавната банка успешно е отблъснала кибератака.

Според Кузнецов не всяка компания в Руската федерация - и дори по света, би могла да отблъсне подобни атаки. „Това може да бъде тенденцията през цялата 2020 г.“, заключил той.

Официалната руска резиденция на форума в Давос е Руската къща, организирана от фондация Росконгрес. Програмата на националната платформа на Русия за 2020 г. ще бъде изградена около три ключови области: икономическо развитие, дигитална трансформация и социални проекти. Особено внимание ще бъде обърнато на киберсигурността и развитието на изкуствения интелект.

Facebook logo
Бъдете с нас и във