Параграф22 Daily

§22 Новини

СДВР към протестиращите: Не се поддавайте на провокации

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) призовава столичани, които излизат да протестират по улиците на града, да не се поддават на провокации. Сред протестиращите има малки групи от хора, които се опитват да провокират останалите да излязат от рамките на мирния протест и да проявяват агресия към полицейските служители.

"Искаме да благодарим на всички граждани, които във вчерашния ден изразиха своето мнение, своята свободна воля и своя протест. Нямаше провокации, но имаше групи провокатори. Именно затова искаме да благодарим на всички граждани, които са излезли по своето вътрешно убеждение и по своята воля да протестират. А те са мнозинството от присъстващите. Това са хора, на които от вътре нещо им е подсказало да дойдат на протеста", заяви зам.-директорът на СДВР Антон Златанов на брифинг днес.

"Нашето послание е отправено именно към тях - в следващите дни на протест да не се поддават на онези групички, които и снощи наблюдавахме. Те са видни за самите протестиращи - снощи на няколко пъти бяхме потърсени за съдествие от случайни хора, които в своите редици разпознаха лица, които се опитваха да провокират напрежение", добави още той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във