Параграф22 Daily

§22 Новини

Седмина са задържани при спецоперация срещу битовата престъпност

На територията на с. Розино и с. Христо Даново, община Карлово, е проведена Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и съхранението и търговията на акцизни стоки без бандерол, в която участват служители на ОД на МВР – Пловдив, РУ - Карлово, Специализирани полицейски сили и сектор „Пътна полиция“. Акцията е преминала под наблюдението на Окръжна прокуратурата – Пловдив.

До момента, в хода на провеждащата се операция са проверени 134 лица, 121 броя моторни превозни средства, съставени са 26  акта за установяване на административно нарушение и 28 фишове по Закона за движение по пътищата, Задържани са седем лица. В РУ  на МВР- Карлово са доведени 22 лица с криминални прояви, свързани с престъпления против собствеността. Образувани са шест бързи производства, като пет от тях са за по чл. 234  ал. 1 от Наказателния кодекс – за държане на акцизни стоки без бандерол – нарязан тютюн, както и едно бързо производство по чл. 339 от Наказателния кодекс – за притежаване на голямо количество пиротехнически изделия без съответното разрешение.

На 18 август 2020 г., в с. Розино, общ. Карлово, служители на РУ – Карлово, са извършили проверка в търговски обект. Констатирано е, че в помещението се съхраняват без съответното разрешение голямо количество пиротехнически изделия - общо 5 298 броя или 102 броя римски свещи и 5 196 пиратки от различни категории.

Мъж е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във