Параграф22 Daily

§22 Новини

Секъл ли е Георг Георгиев дървета в парцела си в село Лозен, където дига къща

Секъл ли е Георг Георгиев дървета в парцела си в село Лозен край София, където издига къща? Този въпрос остана някак си встрани от обществената дискусия, кооято се ограничи около произхода на средствата, с които младежки гербер №1 и бивш зам.-министър на външните работи по времето на управлението на Бойко Борисов, строи къщата си.

А на снимката, която публикуваха много медии, ясно личат - въпреки снега, четири дънера на отрязани дървета. Съгласно Закона за устройство на територията и ред нормативни актове по опазване на околната среда, разрешение за кастрене или за сеч на растения дава единствено кметът на района, в конкретния случай с Георг Георгиев - на район Панчарево, част от Столичната голяма община.

Всеки който иска да отсече дърво подава до районния кмет молба, придружена от документ за собственост - ксерокопие от нотариалния акт. Кметът изпраща комисия, която на място преценява дали може да се сече и едва след нейното "Да" кметът издава съответното разрешение.

Редно би било обществеността да получи ясен отговор на въпроса: Секъл ли е Георг Георгиев дървета? И ако е секъл, има ли надлежно разрешение за това. Защото както казва народът: Както за всички, така и за гол Асан...

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във