Параграф22 Daily

§22 Новини

Семейство цигани от България били жестоки сводници в Южна Италия

С оковани в белезници ръце се озоваха съпружеска двойка роми с български паспорти, които доели здраво десетина проститутки, работещи за тях в района на градчето Сан Северо в южната италианска област Пуля. Семейството било арестувано по заповед на прокуратурата в съседния на Сан Северо по-голям град Фоджа с обвинение за насилствено принуждаване към проституция и експлоатация на техни сънароднички - ромки. След прекараната нощ в ареста на местното полицейско управление, двамата са оставени под домашен арест в очакване на съдебния процес срещу тях, съобщават медиите, позовавайки се на местната прокуратура.

Ако се вярва на онлайн вестника „Фоджа Тудей“, сводници били изпортени в полицията от оказало се неочаквано смело момиче, което от доста време работело за тях. Разбира се, органите на реда не закопчали престъпната двойка веднага след полученото оплакване за да могат, първо, да се убедят в истинността на информацията и второ, да съберат доказателства, достатъчни за организиране на публичен процес срещу тях.

Скоро обаче смразяващата кръвта действителност надминала всички очаквания на магистратите. Семейството се оказало безмилостно и безскрупулно. След като „разхвърляли“ проститутките си покрай оживената магистрала „16 бис“ и в кварталите на Сан Северо - „Сан Бернардино“ и „Сибериа“, мъжът и жената не ги прибирали обратно в тясната им и мръсна квартира докато не изпълнят „насрещния план“ за деня от 500 – 600 евро. Оставяли им трохи - едва десетина процента от оборота, другите пари прибирали за себе си. Ако някоя от жриците се оплачела за нещо – следвал здрав бой, придружен със заплахи, че ще бъдат избити близките й в България.

От прихванатите телефонни разговори на проститутките с мъжа и жената – сводници се оказало, че  те отказвали на труженичките от шосетата дори дърва или автомобилни гуми за огън в мразовитите нощи, както и по-дебели връхни дрехи. Но най-ужасното, според магистратите провинение на семейството било придружаването на една от техните проститутки да абортира поне седем пъти, като впоследствие момичето получило тежко увреждане на гениталите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във