Параграф22 Daily

§22 Новини

Сгафи новият пиар на врачанския съд: пусна на сайта ЕГН-то на двама граждани

Прясно назначеният пиар на врачанския Окръжен съд Даниела Хитова започна работа с грандиозен гаф, установи проверка на агенция BulNews. Още в първия си работен ден тя е публикува съобщение, в което е пуснала цялото ЕГН и целите имена на двама гражданин, което е абсолютно забранено от новия регламент за защита на личните данни GDPR.
Това е тежко нарушение и близките на починалите жени от село Габаре могат да подадат жалба в Комисията за защита на лични данни, като имат всички шансове да изкарат наказание за провинилата се служителка на съда. Днес, 11 дни по-късно, все още никой не се е усетил и скандалната информация продължава да стои в сайта на съда.

Преди по-малко от месец Даниела Хитова изненадващо спечели конкурса за връзки с обществеността на Окръжен съд Враца и резултатите вече са видими. Дамата няма опит в съдебната сфера и това се вижда и с невъоръжено око.

На този етап пиарката е назначена на изпитателен срок, който ще развърже ръцете на нейните работодатели да вземат правилното решение в края на периода.

Facebook logo
Бъдете с нас и във