Параграф22 Daily

§22 Новини

СГП оповести резултатите от проверките в аптечната мрежа и в дрогериите на столицата

По разпореждане на Софийска градска прокуратура e била извършена проверка на търговски обекти за установяване на противозаконна дейност с оглед усложнена епидемична обстановка в страната и въведеното извънредно положение на територията на Република България. Нейната цел е пресичане на недобросъвестни практики и спекулативни действия, както и превенция срещу незаконно облагодетелстване по време на извънредна ситуация при обявена пандемия.

Контролните органи, отговарящи за извършване на възложената от СГП съвместна проверка са Столична дирекция на МВР, Столична регионална здравна инспекция, Комисия за защита на потребителите, Териториална дирекция на Национална агенция за приходите. Във фокуса им са били търговските обекти от аптечна мрежа, складови бази и дрогерии.

В рамките на проверката на територията на столицата са били проверени 38 аптеки. Контролните органи са съставили 12 акта за установяване на административни нарушения и са издали 8 предписания. Сред констатациите в обобщената справка фигурират установени несъответствия между касова наличност и фискална памет, извършване на продажби на лекарствени продукти от лица без необходимо образование и липса на цени върху изложените артикули.

Facebook logo
Бъдете с нас и във