Параграф22 Daily

§22 Новини

СГП разследва незаконно отглеждане на коноп в столичен квартал

Прокурор от Софийска градска прокуратура е постановил задържане за срок до 72 часа на четири лица, обвинени за извършени от тях престъпления по НК.

Четиримата мъже - М.И., Л.Х., И.А. и Г.Ф., са били привлечени към наказателна отговорност за това, че в съучастие, в столицата, в сграда груб строеж, намираща се в кв. Карпузица, са отглеждали 960 броя растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Помещението е било специално пригодено за целта, като са били изградени въздуховоди, отоплителни и осветителни тела, с които се e поддържала необходимата температура и влажност в помещението. Растенията са били с височина около един метър.

На четири от лицата е  повдигнато обвинение за държане с цел  разпространение на  наркотични  вещества - коноп,съхраняван в девет чувала с общо тегло над 20 кг. Наркотичното вещество и  растенията са иззети по съответния законов ред. По предварителна оценка стойността на същите възлиза около 200 000,00 лева.

Три  от лицата - М.И., И.А. и Г.Ф., са осъждани за кражби, разпространение на наркотични вещества, шофиране след употреба на алкохол и други.

Предстои внасянето в Софийски градски съд на искане за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо четиримата обвиняеми  - “задържане под стража”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във