Параграф22 Daily

§22 Новини

СГП ръководи разследване за отвличане на столичен бизнесмен

В случай на неотложност е образувано досъдебно производство за отвличане на лице от мъжки пол, което се занимава с търговия на криптовалута. Досъдебното производство е образувано от разследващ полицай при 6 РУ - СДВР с първото действие по разследването – разпит като свидетел на лицето, подало сигнала.

На 25 май 2022 г. прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) е възложил разследването на разследващ полицай в СДВР, предвид фактическата и правна сложност на случая. Провеждат се разпити на свидетели, извършено е претърсване и изземване в дома на изчезналото лице.

В рамките на вчерашния ден делото е докладвано на дежурен прокурор в СГП, който е отправил искане до Софийски градски съд (СГС) за даване на разрешение за предоставяне на трафични данни от мобилните оператори с оглед установяване местонахождението на изчезналото лице. Искането на прокурора е уважено и СГС е дал разрешение.

Продължават активните действия по разследването за събиране и проверка на доказателства. Проверяват се всички възможни версии. За резултатите обществеността ще бъде информирана.

Facebook logo
Бъдете с нас и във