Параграф22 Daily

§22 Новини

СГП се обяснява за проверката по язовирите

Във връзка с запитвания от медии относно твърдението на министър-председателя на Република България Кирил Петков в студиото на „Тази неделя“ по ВTV - „не видях правилно третиране от прокуратурата“ по отношение на изпратени от него сигнали, в качеството му на служебен министър на икономиката, касаещи ремонт и реконструкция на няколко язовира, Софийска градска прокуратура предоставя следната информация:

- Твърдението, че по отношение на изпратените от него сигнали не са предприети „правилни“ действия от страна на прокуратурата, не отговаря на истината. Във връзка с постъпил сигнал от Министерство на икономиката за неупражнен достатъчен контрол при ремонта и реконструкцията на 414 язовири, е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 219, ал. 2 от НК. Наблюдаващият прокурор е предприел всички необходими действия съгласно българското законодателство с оглед разкриване на обективната истина.

Екип от следователи от Национална следствена служба са извършили множество активни действия по разследването, които продължават и към момента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във