Параграф22 Daily

§22 Новини

СГП ще протестира оправдателната присъда за убийството в Борисовата градина

Софийската градска прокуратура (СГП) ще внесе протест срещу решението на Софийския градски съд (СГС) от днес, 12.03.2021 г., с което подсъдимият Й.М. е оправдан по обвинението за извършване на тежко престъпление - убийството на непълнолетно момче в Борисовата градина - престъпление по чл.116, ал.1, т.6, пр.2, вр.115, вр.63, ал.2, т.1 от НК.

Държавното обвинение счита, че присъдата е неправилна и че събраните по делото доказателства – свидетелски показания, експертизи, справки от мобилни оператори и др., сочат по безспорен начин авторството на деянието. В хода на разследването е установен начинът на извършването му, открито е оръжието на престъплението, което съответства на нанесеното травматично увреждане, вследствие на което е настъпила смъртта на  Г.И., на 15 г.

Прокуратурата счита, че въз основа на всички събрани доказателства единствената справедлива присъда за извършеното тежко умишлено престъпление е максимално допустимата по закон в този случай - 12 години лишаване от свобода, тъй като към момента на деянието подсъдимият е бил непълнолетен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във