Параграф22 Daily

§22 Новини

СГП внесе в съда обвинителен акт за средна телесна повреда на полицай

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу  Х. В., за това, че по хулигански подбуди е причинил средна телесна повреда на полицейски орган при изпълнение на службата му – престъпление по НК.

Според събраните на досъдебното производство доказателства, престъплението е извършено на 3 април 2021 г., около 02:20 часа, в близост до сградата на 2 РУ-СДВР в София. Трима служители на реда опитали да събудят обвиняемия Х. В., който - след като употребил алкохол, заспал в лек таксиметров автомобил и отказвал да слезе от него, поради което водачът на таксито се принудил да го откара до сградата на районното управление. Един от полицаите успял да разбуди обвиняемия, който излязъл от колата и застанал пред полицая. В този момент обвиняемият изведнъж нанесъл на служителя на реда удари с юмруци в областта на лицето и тила, а след това и удари с крака в областта на кръста и ребрата.

Полицаите задържали обвиняемия и го отвели в районното управление. Пострадалият полицейски служител бил отведен в УМБАЛСМ "Пирогов", където било констатирано, че е получил редица увреждания, включително счупване на челюстта, което наложило обездвижването ѝ с мека превръзка. Пострадалият отказал да бъде хоспитализиран и се завърнал да изпълнява служебните си задължения.

В хода на разследването били разпитани свидетели, били приложени редица писмени доказателствени средства, били назначени и извършени съдебномедицинска и съдебнопсихиатрична експертизи.

Х. В. е на 31 години, със средно образование, неосъждан.

Предстои провеждане на разпоредително заседание по делото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във