Параграф22 Weekly

§22 Новини

СГС гледа делото срещу Алексей Петров и компания

Софийски градски съд заседава за пореден път по делото срещу Алексей Петров и другите обвиняеми от т. нар."Октопод". На днешното заседание бяха разпитани свидетелите Илиян Асенов, Борис Хаджиев, Владимир Попов и Веселина Динкова. От разпита на Илиян Асенов, стана ясно, че е бивш служител на Митница Русе. Освен това той посочи, че му е била предложена работа от дружеството "Ин-80", като му е било обяснено, че щял да се занимава с някакви документи.


Разпитан бе и свидетелят Владимир Попов. На въпроса дали, освен Янко Попов, познава някой друг от обвиняемите той отговори, че не познава никого. Прокуратурата откри несъответствие в предишните му показания, където Попов твърди, че периодично се е виждал и с обвиняемия Марчело Джотолов.


Свидетелят Борис Хаджиев призна, че е дал пари назаем на Валери Николов. След като той не му ги  е върнал  на време, той научил за фирма, която събира такива задължения. На въпрос от прокуратурата дали е имало разговори между Хаджиев и дружеството, след като са му били върнати парите, Хаджиев отговори, че не е имало някакви по-специални разговори, освен това, че му е било казано, че е нямало никакъв проблем при взимането на дълга.


Свидетелката Веселина Динкова е извършвала счетоводни дейности в дружеството "Ин-80". От нейния разпит стана ясно, че тя е сключила трудов договор с фирмата през 2009 г., но още през 2007 г. е била помолена за помощ от Джотолов за изготвяне на друг счетоводен отчет.


На въпроса дали се е занимавала и с банкови сметки на дружеството, тя обясни, че през 2009 г. нейните функции били да следи кога по една от сметките на фирмата има постъпления. От показанията й се разбира, че дружеството е имало разходи за телефони, заплати, като тя обясни, че не може да си спомни на каква сума възлизат тези разходи, но това което й направило впечатление е, че приходите са на стойност нула лв.


Свидетелката Динкова бе запитана и за отношението на Теменужка Кайлитска към Джотолов. Динкова съобщи, че Теменужка Кайлитска е била с добро отношение към него и дори че е харесвала подсъдимия Марчело Джотолов.


Теменужка Кайлитска е основна свидетелка по делото. В нейни показания тя е казвала, че е прехвърлила 51% от собствеността на таксиметровата си компания "Такси С Експрес" на един от най-близките хора на Петров - Марчело Джотолов, като в показанията си обяснява, че това станало под натиск.


Следващото заседание по делото е насрочено за 26 май.

Facebook logo
Бъдете с нас и във